BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

sâmbătă, 17 aprilie 2010

A fi sau a nu fi COOL.. aceasta-i intrebarea.


Conform dictionary.com, "cool" inseamna, in slang,socially adept (Ex: It’s not cool to arrive at a party too early). Cu alte cuvinte, a fi sau nu cool depinde, in primul rand, de societate, de anturaj, de un sistem de valori care ne este impus din exterior de catre terti. Si atunci nu pot sa nu ma intreb ce inseamna, de fapt, a fi cool ? E vorba oare doar de haine, accesorii si tipul de muzica preferat? Sau e si o problema de atitudine?

Vad pe strada in fiecare zi tot felul de tinere domnisoare si domnisori “˜brand-uiti’ din cap pana-n picioare, plini de elan si de sclipirei de parca tocmai ar fi sarit dintr-un teen movie intr-un cazan cu aur. Sunt ei cool?

Dar valul emo-kidz, toti cu look-ul "proaspat plans", cu hanorace cu patratele si genti pline de insigne? Ei sunt cool?

Sau, ce spuneti despre punkerii suparati si rebeli, rasculati impotriva autoritatii parintilor care nu-i lasa afara dupa ora 10? Genul ala de pusti teribilisti care te-ar lua la bataie daca le-ai spune ca, de fapt, punk-ul este un gen de rock. Este atitudinea lor cool?

Si stiti ce mai vad (prea) des? Vad adolescenti care-si fac pierce pentru ca si-a facut colegul de banca, vad fete de 12 ani care-si vopsesc parul si fac sex in scoli pentru ca asa au vazut ele la televizor, vad chiar femei in toata firea cu copii, carora nu le pot cumpara jucaria mult dorita pentru ca si-au cheltuit tot salariul pe o poseta noua si foarte… da, ati ghicit: cool.

Pe de alta parte, mai exista si categoria celor care fac tot posibilul ca sa nu fie parte din turma. "Sabotorii", cei care neaga ca ar fi sau ca ar vrea sa fie cool. Demers demn de lauda, dealtfel, doar ca, de cele mai multe ori, si a nu fi cool devine cool in ochii celor care doresc sa intre intr-un anumit grup, ceva de genul "X"nu vrea sa fie cool? Cat de cool!’, pentru ca, undeva in adancul sufletului, toti vrem sa fim nonconformisti si trend-setteri, fara a ne da insa seama ca, o data trendul impus, nu vom mai fi unici si speciali, ci doar o alta fata din multime. Credeti ca mai stie cineva azi cine a fost primul tip care si-a facut pierce in limba? Sau cine a ascultat prima manea? Sau cine a fost prima minora care si-a inceput viata sexuala la 10 ani? Eu ma indoiesc.

Pentru voi, ce inseamna "a fi cool" ?

2 comments:

goe spunea...

Ceea ce cuiva i se pare cool altcuiva i se pare ciudat, prostesc, grotesc nu stiu, e vorba de educatie, atitudine, cultura, varsta; chiar si tie ti se parea cool sa lipesti abtipilduri pe frigider sau mobila in copilarie( eu unul asa faceam si mi se parea cool) iar acum nu ti se mai pare asa cool:)

ADELLE spunea...

da..E DOAR SCHIMBAREA..dar unii adolescenti nu gandesc asa,ci mai matur.. in cazul asta ma uit la mine,ca sunt mandra de faptul ca scriu ceea ce gandesc,ca imi pot exprima parerea,si bucuria ca e democratie.

Trimiteți un comentariu

WOW,Chiar nu ai nimic de zis?!