BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

sâmbătă, 26 iunie 2010

Spune " NU " !






O sa crezi ca fac reclame proaste.. sau ca la mine la scoala au venit cu fundatia "NU DROGURI" ... Nu , nu e asa .. sunt doar revoltata de tot ceea ce se intampla in jurul nostru si nu suntem in stare sa facem nimic pentru a opri asta..

Multi parinti spun: In familia noastra nu s-a pomenit sa consume cineva nici macar alcool, d-apai droguri!
Multi directori de liceu spun: In liceul nostru nu exista droguri, pentru ca avem o disciplina stricta!
Multi adolescenti spun: Pot sa bag mana in foc pentru prietenii mei, nici unul nu se drogheaza! Cu toate acestea, consumul de drog este o realitate; poate la tine in familie, poate in grupul tau de prieteni, poate in liceul tau.
Nu este nevoie sa apara cineva dintr-un tufis ca sa te convinga sa consumi droguri. La cei tineri, consumul de droguri merge din aproape in aproape.Sa fim sinceri: nu un dusman este acela care iti aduce drogul, ci unul dintre prieteni.
Cei care se drogheaza si raman fara bani devin agresivi.. pot face orice pentru a face rost de suma de bani pentru doza ... sunt in stare de furturi, agresiuni, minciuni, chiar daca inainte avea un comportament exemplar..
Pentru a nu te apuca de droguri si mai ales pentru a te lasa de ele nu este suficienta vointa ta. Este extrem de importanta vointa celor din jurul tau, precum si educatia pe care o primesti, serviciile care-ti stau la dispozitie etc. Indraznesc sa spun ca, pentru a te proteja de droguri, nu la tine trebuie sa te gandesti, ci la riscurile celorlalti.

Alcoolul.. un alt "dusman"...
Nu a zis nimeni sa nu bei cu prietenii .. sa nu te distrezi.. dar .. trebuie sa iti cunosti limitele.. sa stii cand trebuie sa te opresti..
Am multe exemple de prieteni unde in familie .. tatal este alcoolic .. sau uneori cu prietenii se imbata si vine acasa si face mare scandal..
Pentru asta multi copii sufera.. isi vad mamele batute.. surorile.. poate chiar ei sunt aceia care sunt batuti.. Sunt infiorata cand aud astfel de povestiri ..
Sunt intamplari reale .. din viata de zi cu zi a unor copii care sunt nevoiti sa plece de acasa din cauza ca nu mai suporta sa o vada pe mama lovita de tatal beat.. este un adevar crunt si dureros..

Tutunul dauneaza grav sanatatii!! Voi nu stiti sa cititi pe pachetul ala de tigari atunci cand il luati?! Voi chiar nu va ganditi la viitorul vostru?? Chiar nu am nimic cu cei care fumeaza.. Eu sunt o nefumatoare si sunt mandra de asta! :)
Am prieteni care fumeaza, si da,stau in preajma lor.Si nu, nu m-am apucat si nici nu o sa ma apuc de fumat.
De ce sa imi "stric" plamanii, sa imi ingreunez respiratia, sa nu pot face prea mult efort ca obosesc, "sa ard banii" aiurea asa.. la ce?
Va spun sincer.. decat sa cumparati un
pachet de tigari.. mai bine cumparati o inghetzata, o prajitura, un suc, o bluza noua...
Dar pe bune acuma.. nu sunteti cu nimic mai "smecheri" ca fumati o tigara...
Spune nu!

2 comments:

Florin spunea...

Bine spus...
Timp de 2 ani jumate am lucrat inconjurat de tigari (intr-o companie producatoare de tigari) si in tot acest timp nu am pus gura pe tutun, desi il aveam la discretie si nu trebuia sa dau bani din buzunar sa fac asta! Nu am fumat in acea perioada si nu fumez nici in prezent! La ce e bun sa fumezi? La nimic. Drogurile? Pfff...o prostie a celor inconstienti! O mare prostie! Alcoolul in cantitati mari, alcoolul baut fara cap e la fel de nociv ca celelalte doua!

NU DROGURI, NU ALCOOL, NU TUTUN!!!

ADELLE spunea...

multumim ! :-*

Trimiteți un comentariu

WOW,Chiar nu ai nimic de zis?!