BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

luni, 17 mai 2010

Cuvinte despre omenire...

Inca stau si ma gandesc.Sunt total diferita,sau cel putin asa simt eu.Nu ma preocupa cine cu cine se cupleaza,se intalneste sau joaca remi.Suntem asa de barfitori,superficiali si nepasatori.
Stiu ca nu sunt in postura de a judeca,nici macar noi voi putea face asta,dar probabil asa simt eu,din nou.
Nimic nu ma mai surprinde.Fiecare vis cazut de pe cerul pufos parca ma atinge,ma vrajeste si apoi dispare.De ce?! O asa cruda intrebare,simpla dar cu un ac atat de ascutit de adevar incat reuseste sa te marcheze.
As putea sta in fiecare zi in natura,cu natura ca sa pot vorbi cu ea despre ceea ce conteaza cu adevarat.Doar ea m-ar intelege.
Putini oameni descopera adevaratele valori,lucruri care conteaza in aceasta viata : ca banii nu conteaza,frumusetea nu conteaza,hainele nici atat,nici macar bucla neintoarsa de spiritul critic al stilistului pentru a te face " dotata" , pentru a deveni un magnet,bineinteles !
Daca ne-am reuni cu spatiul nu ne-ar sensibiliza nimic,nici macar ultima picatura de stralucire din puterea unei stelute ce sta nemiscata,pentru ca NU ! Noi chiar ne-am schimbat , intr-un mod negativ si parca atat de jovial... te patrunge pana in al saselea sim si iti injecteaza fiecare simt..
Ma-ntreb de ce Dumnezeu a ales sa ne faca ... diferiti. Ca sa facem ce? doar simpla diferenta intre diferentele dintre noi?Simplu,dar atat de complicat.. Iarasi ajung la "De ce ?! "
Dar nu,viata asta parca e conturata sau construita din mistere,rar pe-aici,pe-acolo,unii oameni cu vise,planuri de viitor,si-asa mai departe..
Si chiar ma cred si sunt constiienta cand scriu aceste lucruri. Cand traiesti in clepsidra visului si al sperantelor si esti judecat si atacat parca de "virusii " societatii,parca uiti ca esti pur si simplu un " anti-virus " transfigurat intr-o fiinta cu creier,si multe altele , numita " OM" ...dar care poate ucide.ORICE.
Fereste-te de pietre,de asa-zisii prieteni,de problemele marete care te conduc la procese personale,si cel mai important,fereste-te de cuvinte,caci in majoritatea cazurilor ele ucid suflete,le inneaca in apa obligatiilor,in neputinta si in apa nestiintei fete de sufletele neajutorate,lipsite de adevar.
E greu ! Foarte greu sa lupti sa te aperi,si foarte greu sa nu mai fi TU , caci ceilalti nu stiu sa te aprecieze asa cum esti !
Am puterea sa-mi exprim cuvintele,gandurile,visele,aspiratiile in scris pentru ca acela care scrie este oarecum sensibil,pasator si plin de calitati. Ce se va intampla,cand atunci cand aceste siroaie de cuvinte se vor termina,vor pica din locasul realizarilor si se vor strivi de astfalt ?
Toti oamenii vor trece,nepasatori,ca si cand ar fi o simpla ploaie de Mai,ca si-acum.
E ploaie,asa cum spuneam ,caut sa ma-nvelesc cu orice patura de reale considerente care ne pacalesc de fiecare data : ba ca suntem dezbracati de calitati atunci cand le expunem cel mai bine,ba ca nu stim sa incurajam persoanele care au o reala nevoie de afectiune.
Lumea judeca.Mereu. Si nu stiu ce sa fac,pentru a ne schimba,in bine ! Vorbesc despre mine,pentru ca ma pot defini nu numai in scris,dar si in fiecare fapta pe care o fac..
Voi continua sa spun,sa sustin ca nimeni niciodata nu se schimba,poate decat foarte greu,deoarece societatea ne roade de tot ! Adevar sau falsitate,fictiune sau realitate,politica,medicina,salarii,adevaruri mici,poate neinsemnate si alimentate de o singura sursa ori de rautate,invidie, niste fulgi uitati in negura vantului, nascuti de noi insine !
Cred ca mi-as fi dorit sa fi fost o frunza fara putere intr-un arbore,dar trebuie sa recunosc,e asa de frumoasa libertatea...poate ca pana acum am vorbit despre cat de mult stim sa ne distrugem dar uite,ca in viata ne inconjoara si lucruri bune,frumoase,marete,minunate si lista ar continua..
As putea scrie la infinit sau nesfarsitul singurei noastre sanse de a ne schimba,dar ma bucur ca ceea ce fac,ceea ce scriu poate controla constiinta cuiva si poate,poate,ne vom schimba.Voi ramane aceeasi,indiferent de puterile oamenilor.Voi slefui planeta cu mii de ganduri pozitive,si voi ramane alaturi de tine,prieten drag !

2 comments:

Unknown spunea...

slefuim planeta impreuna >:D<

ADELLE spunea...

>:D<

Trimiteți un comentariu

WOW,Chiar nu ai nimic de zis?!