BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

marți, 25 mai 2010

Bucuria de a ne misca .




Aceasta compunere va fi trimisa unui concurs de limba si comunicare,so..urati-mi succes!

Bucuria de a ne misca este in extremitate,cel putin viata a cat mai multor oameni active,ea este prezenta.Sportul ajuta ! Ne face mai sanatosi si consider ca nu ne costa nimic sa iesim putin prin parc, sa alergam,sa ne bucuram de aceasta viata minunata pe care multi dintre noi uita sa o pretuiasca .

Intotdeauna am fost adepta frumusetii,a sportului,a zambetului.Bineinteles,daca faci sport si nu ai un suflet bun,nimeni niciodata nu se va transforma in magnetul tau pentru un trup frumos.

Bucuria de a ne misca se exprima prin energie,bunastare,veselie,optimism si mai intai de toate acestea Sanatatea.

Bucuria de a ne misca vine in primul rand de la viata,de la darul divin,de la o simpla pasiune pentru viata in sine si pusa in aplicare. Intregul nostru spirit este alimentat in mai intai de vointa,cum am mai spus,de sanatate si tot la fel de important, din Noi insine !

Noi suntem viitorul pentru sport,educatie,economie si multe altele ; iar cand faci toate aceste lucruri,cand creezi si esti pasat spre viitor,te misti.. POZITIV !

,, Mens Sana in corpore sano “ – acesta este sloganul nostru, al dorintei noastre alimentate de puterea mintii.

Sportul ne ajuta din toate punctele de vedere : fizic,psihic,comportamental,etc.

Chiar si o persoana dintr-o mie,chiar daca nu ar practica sportul in parc,la sala de fitness,tot s-ar juca cu el,prin puterea mintii de a ne dezvolta,de a avansa ! O persoana cu sufletul bun si curat ar avea ,, muschii inimii “ prin sportul ,, bunatatii,daruirii “ .

Unele persoane sunt, probabil ca si argintul viu,din pura dorinta,pasiune si asa mai departe. O tara independenta este de fapt,dependenta de sport si de miscarea pe care o face involuntary,dar cu bucurie,cu bucuria pe care o intalnim la munca,atunci cand facem acel ceva cu drag,cu sufletul,cu inima.

Cand ne miscam,intregul corp,intregile simturi sunt puse in dezvoltarea ,,acceleratiei” controlate de noi.

Simtim sa ne stim sanatosi,sa ii vedem si pe cei din jurul nostru la fel de sanatosi, iubim sa alergam…spre fericirea absoluta,spre iubirea care ne-ar primi din acea goana tot cu bratele calduroase si in acelasi timp racoroase in urma miscarii si incalzite atunci cand cele doua fericiri se apropie de miscare si erup intregul spatiu si timp.

Noi vom reprezenta neconditionat prim miscare sau nu,o comoara pentru prieteni,familie,dar si sportul va juca un rol important chiar dacai n ziua de azi lumea te priveste oarecum ciudat daca nu ai 60-90-60,si anume masurile unui model.Tuturor ne pare rau ca societatea a devenit asa de manipulate de orice aspect,indiferent daca e sau nu important.

Cel mai bine ar fi sa invatam ce-i acela ,,sportul bunului simt “, al specialului, sportul inlaturarii diferentelor,care se fac intre oameni,diferiti in toate.Poate asa e cel mai bine,sa fim diferiti in toate dar toti sa iubim miscarea,bucuria care ne apropie sis a ii invatam si pe ceilalti cum sa jongleze cu aceasta magie a respectului,iar aceste dovezi inseamna libertate chiar daca este eliberata in alte moduri,un sport al mintii,si poate in timp le vom dobandi pe ambele : sportul mintii si sportul trupului !

Important va fi intotdeauna sa stii sa te exprimi fie prin sport,prin muzica,prin scris,prin siroaiele de fapte bune la care tanjim....

Tanjim spre bunatate,ne dorim sa fim buni,sau cel putin unii dintre noi asta isi doresc,ne dorim sa reusim in viata,sa fim indragostiti de picaturile de culoare prezente in viata noastra.

Stiu ca ne nemultumeste putinul,de exemplu suntem dezarmati atunci cand avem impresia ca nu avem intotdeauna ceea ce dorim, ca nu avem darurile aspiratiilor noastre,dar nu asta conteaza !

Dorinta mea ar fi ca intreaga omenire sa pretuiasca bucuria de miscare prin bunatate,prin aceasta baie de cuvinte mari in care toti am vrea sa ne eliberam deziluziile si obstacolele vietii.

Este foarte greu sa traiesti fara aceste griji neinsemnate,aceste intepaturi ale unor viespi numite oameni,sa urci in varful copacului fericirii pe care l-ai crescut de mic iar apoi sa aterizezi brusc fara aripa care odata te mangaia pe obrazul pufos,lipsit de vantul greutatilor care in general reuseste sa omoare oamenii sensibili,oamenii care pun un adevarat accent pe adevarul pur.

Incearca sa te bucuri de miscarea inocenta a sufletului ce se relaxeaza pe malul lacului,acolo unde obisnuia sa isi creeze micul rai,singura raza a perfectiunii existente,sa prinzi baloanele incarcate de fructele oazei,de realitatea sufletista care te incarca,o singura forta care iti pulseaza in fiecare simt si te slefuieste,iti da un anumit contur al imaginatiei,al imaginilor transpuse prin fiecare ,, EU “.

Sa fi mandru,bucuros ca esti om si esti in miscarea aceasta de a darui,de a fi bun,de a ajuta si alte suflete nevinovate si parca lovite de crunta bataie a vietii sa supravietuiasca,sa se lase pictat,tocmai de ceea ce aminteam mai devreme,picaturi de culoare…


E asa frumos,sa iubesti si sa fi iubit,sa alergi pe plaja infinita a viselor,a realitatii construite de tine,sa treci prin crengile copacului,sa te intepi de trandafirii daruiti de fericire,pentru tine !

Si viata e bucuroasa ca este in miscare,in viata ta,bineinteles, si chiar daca din cand in cand plange cu lacrimile zaharului cristalin,nu te ingrijora ! Doar s-a obisnuit sa fie dulce-amaruie. Tu bucura-te doar sa fi om, pentru ca e un cuvant atat de complex,incarcat cu bucurie si Miscare !



5 comments:

Unknown spunea...

eu cred ca o sa iei premiu :D iti tin pumnii ;)

ADELLE spunea...

multumesc mult,si imi pare rau ca niciodata nu iti inapoiez comentariile ! pupic

Ghiocelul alb spunea...

Imi place felul in care tu vezi lucrurile si in mod cert, daca mai multi oameni ar fi constienti de faptul ca trupul este templul sufletului, atunci spitalele ar fi mai goale si farmaciile mai sarace in clienti.
Un trup sanatos nu se formeaza si mentine doar prin miscare, ci si prin respectarea unei alimentatii pe masura care implica mancaruri cat mai putin prelucrate, fast-food, prajeli, tutun, alcool, etc.
Iti tin pumnii pentru concurs si sa revizuiesti cu atentia lucrarea deoarece juriul poate fi exigent.

iulia spunea...

foarte interesant ce ai scris!bafta in continuare;)

ADELLE spunea...

multumesc mult..:D

Trimiteți un comentariu

WOW,Chiar nu ai nimic de zis?!